Muffins Καρότου Χωρίς Ζάχαρη

Υλικά:

Για τα muffins:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ⅓ κ.γ. baking powder
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 3 αυγά μεσαία
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 130 γρ. μέλι
  • 60 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λίπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα καρότα, το baking powder και τη κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μέλι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα ισόποσα σε 12 φόρμες για muffin, καλά αλευροβουτυρωμένες και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Μόλις είναι έτοιμα τα muffins, αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Καλή όρεξη!

 

×