Σαλάτα Ταμπουλέ με Cottage

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτριο αγγούρι χωρίς τη φλούδα
  • 2 μέτριες ντομάτες κόκκινες
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κεσεδάκι cottage cheese (225 γρ.)

Για το ντρέσινγκ:

  • 6 κ.σ ελαιόλαδο Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4 κ.σ βαλσάμικο ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε πρώτα πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει και έπειτα σκεπάζουμε το μπολ.
  2. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
  3. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  4. Αφού φουσκώσει το πλιγούρι και πιει τα υγρά του το αφρατεύουμε μ’ ένα πιρούνι.
  5. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.
  6. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες.
  7. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι και το cottage cheese.
  8. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  10. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.

Καλή όρεξη!

×