Σπιτική Γκρανόλα με μέλι

Υλικά:

  • 250 γρ. βρώμης
  • 200γρ. αναμεικτους ξηρούς καρπούς επιλογής
  • 50γρ, λιναρόσπορο & κολοκυθόσπορο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 100γρ. αποξηραμένα φρούτα επιλογής

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα, τα αποξηραμένα φρούτα, το ελαιόλαδο, το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα μας να είναι ομοιόμορφο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ᵒC, για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε από τον φούρνο και εάν θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον αποξηραμένα φρούτα τα προσθέτουμε όσο είναι ζεστό το μείγμα και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο εκτός ψυγείου.

 

Καλή απόλαυση!

×