Υλικά:
(για περίπου 30 τεμάχια)
- 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κόκκινη πιπεριά ή 1 ψητή Φλωρίνης
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 160 ml γάλα εβαπορέ light
- 125 γραμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
- 1 αυγό
- 100 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 100γρ γαλοπούλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι και το μαϊντανό.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
- Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Καλή όρεξη!