Τα Οφέλη του Γάλακτος

Κατά το πρώτο στάδιο της ζωής μας τρεφόμαστε αποκλειστικά με γάλα και αυτό και μόνο αρκεί για να συμπεράνουμε ότι το γάλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας νέος οργανισμός για να αναπτυχθεί.
Βέβαια στα μετέπειτα στάδια της ζωής μας το γάλα που προσλαμβάνουμε δεν είναι το μητρικό. Συνηθέστερες μορφές γάλακτος είναι το αγελαδινό, το κατσικίσιο, το γάλα σκόνη, το εβαπορέ και τα φυτικά γάλατα, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή.
Το γάλα αποτελεί μία από τις κύριες φυσικές πηγές ασβεστίου και μαζί με τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη Κ, τον φώσφορο, τις πρωτεΐνες και το μαγνήσιο, βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή.
Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, με ένα μόνο φλιτζάνι να περιέχει 8 γραμμάρια.
Το γάλα θεωρείται “πλήρης πρωτεΐνη”, που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα από τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για να λειτουργεί το σώμα σας σε βέλτιστο επίπεδο.
Ωστόσο τα φυτικά γάλατα υστερούν στην ποσότητα της πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, είναι όμως μια καλή εναλλακτική λύση για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.

Οφέλη του γάλακτος:
  • Δυναμώνει τα οστά και τα δόντια
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
  • Προστατεύει από χρόνιες ασθένειες
  • Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
×